Sunday, 6 April 2014

Set Kesuburan Shaklee

Assalamualaikum semua..


Hari ni saya nak share berkenaan dengan set kesuburan shaklee yang mengikut kemampuan anda . Kenapa bajet? Yela sebab tak semua orang mampu mengambil supplement yang mahal - mahal kan. Mungkin juga kerana baru nak berjinak - jinak makan supplement atau vitamin kan.

Jadi set ni la yang harus dipilih. Berdasarkan tajuk yang saya dah taip dekat atas tu, moh ler kita terus pendekkan cerita.

Set Kesuburan Shaklee. Set ini hanyalah semata - mata cadangan. Bukan wajib ambil ataupun mesti ambil. Dalam set ini ada 3 jenis vitamin yang boleh di makan untuk meningkatkan tahap kesihatan individu. Shaklee hanya membantu untuk meningkatkan kesihatan dan ternyata dengan kesihatan yang bagus, InsyaAllah tiada halangan untuk mendapatkan zuriat. InsyaAllah dengan izinNya.




1) GLA COMPLEX

~ GLA Complex adalah salah satu supplement wajib untuk kaum wanita yang ingin hamil.
~ Mengandungi sejenis lemak Omega 6 yang diketahui sangat baik untuk kesihatan.
~ Membantu memulihkan kitaran haid yang tidak teratur.
~ Membantu mengecutkan cyst dalam rahim. Cyst menjadi punca tidak berjaya hamil.
~ GLA Complex juga membantu menghasilkan cecair serviks yang berkualiti. Cecair serviks yang berkualiti akan menunjukkan warna putih jernih dan juga likat (sticky)
~ Ia juga membantu mengawal dan menstabil kan hormon kaum wanita.

2) Vitamin E Complex

~ Membantu melancarkan peredaran darah untuk suami dan isteri
~ Membantu menyuburkan organ reproduksi untuk kaum lelaki dan wanita
~ Mengandungi selenium. Selenium ini akan membantu menghasilkan sperma dan meningkatkan kuantiti sperma
~ Agen Anti-Oksidan yang baik yang dikatakan mampu untuk menghasilkan sperma dan ovum yang berkualiti
~ Anti-Oksidan juga penting untuk membunuh radikal bebas yang diketahui sebagai penyebab lebih dari seratus macam penyakit yang terdapat pada manusia.


sumber : google


3) Zinc Complex

~ Zinc membantu proses pembentukan hormon testosterone dan juga membantu mengekalkan jumlah air mani
~ Kekurangan zinc akan menyebabkan pelbagai masalah seksual
~ Zinc juga penting untuk sistem kesuburan lelaki. Ia membantu menjaga fungsi organ seksual dan penghasilan hormon testosteron.
~ Zinc juga membantu meningkatkan tahap kesuburan wanita. Zinc membantu melawan bakteria di dalam vagina.
~ Wanita memerlukan zinc untuk proses ovulasi (masa sel pembiakan dibebaskan untuk hamil)


Walaubagaimana pun, adalah sebaiknya pasangan suami isteri yang masih dalam proses mencuba untuk mendapatkan anak, berjumpa dengan doktor yang lebih pakar. Ini adalah untuk kami pihak Shaklee Independent Distributors, tahu supplement mana yang perlu dicadangkan untuk anda semua.


Disamping dengan penggunaan supplement dan vitamins, bak kata Dr Hamid Arshat, adalah digalakkan pasangan yang ingin memperoleh cahaya mata untuk sentiasa menjaga kesihatan dan menjaga pemakanan. Kerana ini juga adalah faktor - faktor utama untuk berjaya hamil. InsyaAllah.


Antara penyebab lambat hamil walaupun sudah lebih 2 tahun berkahwin adalah : -

1) Selalu berhadapan dengan situasi yang memberikan tekanan. Tidak kira di pejabat mahupun dengan sekeliling.
2) Amalan pemakanan yang tidak sihat. Disamping jarang bersenam.
3) Ketagihan rokok dan minuman beralkohol.
4) Bekerja di kawasan yang tidak sihat. Contoh : Terdedah kepada bahan kimia dan radioaktif


Oleh itu, ubahla cara pemakanan dan rehatlah secukupnya untuk kesihatan yang lebih baik di masa hadapan.


Supplement hanya membantu. Jangan lupa selalu berdoa dan bersedekah. InsyaAllah Allah swt bantu. :)


Jika berminat, boleh la hubungi saya di -

Facebook : Atifah Khmrrzmn
Whatsapp / Telegram / SMS : 017 3466 579
Email : tfa.shak88@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Pengedar Shaklee, Cara Daftar Ahli dan Cara Beli Shaklee Online

Senarai Pengedar Sah Shaklee
  1. Pengedar Shaklee Alor Setar : COD Area Jitra / Alor Setar
  2. Pengedar Shaklee Jitra : COD Area Alor Setar / Jitra
  3. Pengedar Shaklee Putrajaya : COD Putrajaya / Cyberjaya / Dengkil
  4. Pengedar Shaklee Klang : COD Area Klang / Kapar / Meru / Setia Alam
  5. Pengedar Shaklee Seremban : COD Area Seremban / Seremban 2 / Panchor
  6. Pengedar Shaklee Ampang : COD Area Ampang / Wangsa Maju / Setiawangsa / Sri Rampai
  7. Pengedar Shaklee Temerloh : COD Area Temerloh
  8. Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : COD Area Kuala Lumpur / Cheras
  9. Pengedar Shaklee USJ : COD Area USJ / Subang Jaya / Sunway
  10. Pengedar Shaklee Puchong : COD Area Puchong / Kinrara
  11. Pengedar Shaklee Kuantan : COD Area Kuantan
  12. Pengedar Shaklee Shah Alam / Subang Jaya : COD Shah Alam / Subang Jaya
  13. Pengedar Shaklee Miri : COD Miri / Brunei
  14. Pengedar Shaklee Cheras : COD Cheras / Ampang / Hulu Langat
  15. Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam : COD Klang / Shah Alam

  16. Cara Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee

    Dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee yang sah anda boleh membeli produk Shaklee pada harga ahli. Cara Daftar Ahli Shaklee Online 2016 ada di sini.


    Cara Beli Produk Shaklee Online

    Order Produk Shaklee Online melalui link yang disertakan di bawah
    1. Buy Shaklee Online Malaysia - For english user, buy Shaklee directly from Shaklee HQ
    2. Beli Shaklee Online Malaysia - Beli Shaklee daripada Pengedar Shaklee Bertauliah
    3. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...